Albatrass

Hva er Albatrass

Albatrass jobber som prosjektledere, konsulenter, arrangører og produsenter. Med akademisk og kunstfaglig kompetanse som bakgrunn gjennomførerer vi små og store oppdrag for eksterne oppdragsgivere fra kultursektoren, privat næringsliv og offentlig forvaltning. Vi utvikler og gjennomfører også egne prosjekter, alene eller i samarbeid med andre.

Hvem er Albatrass?

Hilde_Albatrass.jpg Hilde Madsø Jacobsen
Hilde er daglig leder i Albatrass. På oppdrag fra Høgskolen i Oslo er Hilde prosjektleder for prosjektet Skoleutvikling i Den kulturelle skolesekken. Hun har vært prosjektleder for to utredninger på oppdrag for Universitetet i Oslo og en rapport skrevet for Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen. Ved siden av dette sitter Hilde i styret til fortellerfestivalen, Rumifestivalen og Humle forlag.

Hilde har cand.mag fra historisk-filosofisk fakultet (UiO) og master i Samfunn, teknologi og vitenskap (ESST) fra Universitetet i Aalborg. Hun har jobbet i Sosial- og helsedirektoratet som saksbehandler. Deretter jobbet hun ved Universitetet i Oslo som koordinator for prosjektstudier og med utvikling av etter- og videreutdanning. Etter det har det vært Albatrass, Albatrass, Albatrass

Ingunn Christensen
Ingunn christensen er utdannet kunstner ved Kunsthøgskolen i Bergen, avdeling Kunstakademiet. For tiden er hun i permisjon. På sikt vil hennes hjemmeside være å finne: www.ingunnchristensen.no.

I Albatrass har Ingunn vært styremedlem i Fortellerfestivalen og Rumifestivalen. I 2006 var Ingunn prosjektleder og regissør for utviklingen av en adventskalender for www.sol.no sammen med Marie. Webkalenderen fikk tittelen «Baklengs inn i jula» og den er nå publisert og kan ses på YouTube. Ingunn jobbet også som produsent på «The Hitch» og sitter som
styremedlem i Humle Forlag.

Marie_Albatrass.jpg

Marie Ulsberg
I Albatrass jobber Marie som prosjektleder for Fortellerfestivalen og Rumifestivalen. Siden 2006 har Marie jobbet med utviklingen av et kultursamarbeid med den iranske kulturinstitusjonen Kanoon Parvaresh og har selv representert Fortellerfestivalen og Albatrass ved to reiser hit. Høsten 2008 reiste Marie til Tadsjikistan sammen med Amir Mirzai som representanter for Rumifestivalen. Dette arbeidet har resultert i opprettelsen av et kulturutvekslingssamarbeid mellom Norge og Tadsjikistan som er støttet av Vennskap Nord/Sør. Marie er styremedlem i Humle Forlag og har vært redaktør for deres første utgivelse Papegøyen og Kjøpmannen.

Marie er utdannet ved Universitetet i Oslo og har bl.a bakgrunn fra kunsthistorie, kulturhistorie og litteraturvitenskap. Ved UiO har Marie utviklet og drevet prosjektstudiet Humanistisk Prosjektsemester og vært prosjektleder for utviklingen av et nytt opplegg for mottak av studenter ved det Humanistiske fakultet. Marie har i sin tid ved UiO jobbet med aktører som Statsbygg, dJuice, Posten, Dagsavisen, Riksteatret, Senter for Dansekunst mm. Hun har også jobbet for Riksantikvaren der hun gjennomførte en mindre utredning om middelalderruiners bevaring og konserveringsbehov. Marie har gjennomført kurs i dokumentasjon av industriminner, og deltok i arbeidet med utredningen Å jobbe med kulturminner. I 2003 skrev Marie manus til The Hitch sammen med Øystein U. Brager. Dette var Albatrass’ første prosjekt, og i 2004 kom The Hitch på 2. plass i Norsk Teaterråds manuskonkurranse.