Albatrass

Forestillingen Driv – Om Knut Hamsun

Driv_Om Hamsun_WEB.jpg «Det var i den tid jeg gikk omkring og sultet i Kristiania, denne forunderlige by som ingen forlater før han har fått merker av den».

I et loftsværelse sitter en ung mann og skriver. Det er Knut Hamsun. Rundt hånden har han surret en tøyfille. Han tåler ikke å kjenne sin egen pust mot huden.

Med utgangspunkt i den unge Hamsuns forfatterskap, bøkene Sult og Pan, og Hamsuns egen livshistorie, har fortelleren Kristine Haugland og musikeren Andreas Lønmo Knudsrød laget en sceneforestilling om fattiggutten som gjorde klassereise og ble suksessrik forfatter.

ill: Anders Pedersen

I løpet av forestillingen blir vi bedre kjent med ordkunstneren Hamsun. Vi får høre fra tekstene hans og vi får oppleve den modige og besluttsomme Hamsun. Den unge mannen som med rundt 250 timer skolegang og ingenting å vise til, våget å utfordre både Ibsen og Bjørnson.

Denne fortellingen handler ikke om Hamsuns nazisympatier, men vi får et innblikk i en sammensatt person. En forfatter med særlig interesse for det irrasjonelle, det motsetningsfylte og det inkonsekvente mennesket. Hamsun skrev om det menneskelige sjelslivet, om lidenskapen og det som driver oss. Gjennom denne forestillingen blir vi bedre kjent med Hamsuns eget driv.

FORTELLER OG MANUS: KRISTINE HAUGLAND
MUSIKK LAGET OG FREMFØRT AV ANDREAS LØNMO KNUDSRØD
INSTRUKSJON: HELGA SAMSET

OM UTØVERNE
Kristine Haugland er forteller, maskespiller og pedagog. Hun har jobbet frilans i seks år, og som en av flere fortellere i FabelAkt (www.fabelakt.no) har hun turnert i en rekke fylker. Kristine er med i masketruppen Teater LøsFjes og er leder i Norsk Fortellerforum.
Andreas Lønmo Knudsrød jobber som musiker og har åtte års erfaring med opptredener i inn- og utland i store deler av Norge og Europa med bl.a. Stella Polaris, Teater LøsFjes, Blokk 5, Lama, Splashgirl, Kristin Minde, Ingrid Olava, og Philco Fiction.

VISNINGER
Torsdag 15. oktober kl 19:30 i Aas bibliotek
Fredag 16. oktober kl 19:30 på Deichmanske bibliotek, Grünerløkka filial, Schous plass 10, Oslo – Entré 100kr

PRODUKSJON
Forestillingen er utviklet av FabelAkt med produksjonsmidler fra Oslo kommune på bestilling av Deichmanske bibliotek. Den har vært en del av Oslo kommunes offisielle program under feiringen av Hamsunåret 2009.
Formidling i samarbeid med Albatrass. Kontakt alba@albatrass.no / www.albatrass.no / www.fabelakt.no