Albatrass

FORTELLERFESTIVALEN 2005 – Norge, ingen over, ingen ved siden

odd m tekst.jpg I april 2005 ble Fortellerfestivalen 2005 – «Norge, ingen over, ingen ved siden», gjennomført. Festivalen ble holdt på Det Åpne Teater i Oslo og fikk mange besøkende. Festivalen inneholdt mer enn 20 forestillinger og fortellere som Helga Samset, Christer Torjussen, Mats Rehnman, Odd Børretsen og Shabana Rehman deltok. Georgiana Keable var festivalsjef.

I fortellingen «Silke» undersøker Sara Birgitte Øfsti hvor mange ganger vekten av sitt eget liv et menneske kan bære, mens Beathe Frostad og Guri Aasen undersøker hva styrke er i «Kvinner av ulike slag». Helga Samset drømmer om kjærligheten, USA, og det å synge solosang på bedehuset i «Snart kommer Kevin», Laila Yrvum forteller om de reisende i «Et kulturfolk på vandring», mens Mikael Öberg forteller fra Finland i «Dødens elv». Marit Jerstad og Knut Harris synger og forteller fra norrøn tid i «Volven og Odins svik», mens Tone Bolstad Fløde forteller om maktkamp, vold, og uro i «Kristin Kongsdatter». I den personlige fortellingen «Samme kvinne, to kulturer» forteller Bibi Razia om det å komme til og leve i Norge, mens Amir Mirzai presenterer «Fortellinger fra en barndom i Iran». Christer Torjussen tar for seg mannsrollen i «Christer Torjussen – mann eller mus?», Line Alsaker lar oss møte dårlige friere og egenrådige kroppsdeler i «Sleipinghistorier», mens Mats Rehnman avslutter festivalen med en Lapplandsk skrøne hvor eventyr og sagn blir til virkelighet.

For barna forteller Raymond Sereba og Charlotte Øster «Eventyr fra Afrika og Amerika», mens Per Jostein Aarsand og Said Dibaj har laget forestillingen «De ville svanene» etter et eventyr av H.C. Andersen. Heidi Dahlsveen og Mathilde Gross Viddal presenterer den burleske fortellingen om «Høna som dro til kongsgården for å fri til Prins Prump», mens Lars Poverud forteller om «Merkelige mennesker» – en forestilling for barn i alle aldre!

Under fjorårets festival var Fortellerkappleiken ett av høydepunktene. Fortellerne utfordres i år igjen og det blir garantert underholdende! Pass også på å få med deg Debattsirkuset – Thomas H. Eriksen utfordrer fortellerne og publikum kommer med innspill. Sirkusleder er Kristin G. Holmboe.

Under festivalen kan du også oppleve rollespill og hærkamp, barna inviteres til å tove sammen med Sara Honeyman og i Smia blir det servering av både mat og drikke. På Det Åpne Teater kan du tilbringe hele helgen!