Albatrass

Rumifestivalen 2009

RUMILOGO2009.jpg 21-22 novemer 2009 gikk Rumifestivalen av stabelen på Cosmopolitie på Thorsov i Oslo. Det ble arrangert konserter, forestillinger og seminar.

Mer info på Rumi.no

I 800 år har fortellere, forskere, musikere og poeter latt seg inspirere av verdenspoeten Rumi. Da han døde i 1273 kom representanter fra alle kjente religioner for å hylle ham. Det sies om Rumi at han likte å invitere til fest, og at hver fest inneholdt underholdning – både poesi, dans, musikk og diskusjon. Rumifestivalen er laget i denne ånd, og i november 2009 invitererte vi til unike konsertopplevelser, forestillinger og seminar på Cosmopolite på Torshov.

Festivalen la særlig vekt på forholdet mellom det orientalske og det nordiske gjennom et fokus på Snorre Sturlason og hans forfatterskap. Snorre levde samtidig med Rumi og gjennom årets seminar og forestillinger får du mulighet til å se likheter og ulikheter i deres verk og betydning. Fjorårets konserter var et møtepunkt mellom den Sentral-Asiatiske og den nordiske musikken, og publikum fikk oppleve improviserte samspill mellom store musikere fra både Iran, Tadsjikistan og Norge.